Hoe werk homeopathie?


Homeopathie is een natuurlijke energetische geneeswijze en maakt gebruik van het zelfgenezend vermogen dat iedere mens in zich heeft.

Door het juiste middel in te nemen wordt de vitaliteit of levenskracht (Dynamis) geprikkeld, waardoor het lichaam weer in staat is om zichzelf te genezen.

De hele mens wordt zo behandeld en niet alleen de ziekte. Daarom krijgt men na het goede middel vaak meer energie en meer inzicht in het eigen leven.

De mogelijkheid om met hulp van homeopathie te genezen en het tempo waarin dit gebeurt hangt af van een meerdere factoren, zoals de vitaliteit van de patiënt, de duur en aard van de klacht. Een acute klacht zal sneller genezen dan een klacht die iemand al jaren heeft.

De homeopathische geneeskunst maakt gebruikt van verschillende stoffen als geneesmiddel,zoals mineralen, planten of dieren.

De achtergrond van de homeopathie is dat een stof die bepaalde verschijnselen veroorzaakt bij gezonde personen, ook in staat is dergelijke verschijnselen bij zieke mensen te genezen. Dit is het gelijksoortigheid principe achter de klassieke homeopathie: “similia similibus curentur” (het gelijkende wordt genezen door het gelijksoortige).

Met welke klachten?


Bij acute klachten: onder meer bij griep, koorts, ongevallen (hersenschudding), ontstekingen, pijn, tijdens de zwangerschap en tijdens en na de bevalling.

Bij chronische ziekten: hoofdpijn en migraine, huidproblemen, slapeloosheid, verkoudheid, allergieën (hooikoorts), reumatische klachten, astma, menstruatieklachten, vermoeidheid…

Bij psychische problemen: zoals verlegenheid, angsten, depressies, “burn out”, rusteloosheid, trauma’s.

Bij (kleine) kinderen: (koemelk-)allergie, darmkrampjes, terugkerende oorontstekingen en verkoudheden, klachten na vaccinaties, slaapproblemen, eczeem en andere huidklachten, luchtwegklachten, moeheid, algemene groei- en ontwikkelingsstoornissen, problemen op school, hyperactiviteit, hoofdpijn, gedragsproblemen.

Stellon CMS 5.0 beta 
Powered by Stellon